Sukukirja

Kesällä 2006 ilmestyneen sukukirjan ytimenä on sukuseuran kunniapuheenjohtaja Jaakko Jokelan (1920-2014) kokoama yli 6300 nimeä käsittävä sukutaulu. Kaisu Mikkolan artikkelin "Yötä päivää olen värkännyt näitä" kertoo Jaakko Jokelan sukututkimustyön vaiheista. Sukutaulun ohella kirja on myös katsaus Jokelan suvun merkitykseen Lapin aineellisessa ja henkisessä kehityksessä. Tätä valaisevat kulttuurihistorian professori Marja Tuomisen artikkeli "Suku suvulle juttelee - Kurkistuksia entisaikojen elämäntunteeseen" ja Samuli Onnelan artikkeli "Kittilä Jokeloiden maana". Kirjassa on myös runsas kuvitus. Timo Jokelan ja Juhani Junttilan kokoamat kuvat kertovat oman tarinansa otsikolla "Avauksia albumeihin - Kurkistuksia arkeen ja juhlaviin hetkiin".

Jokelan suvun historia avaa näkökulmia Keski-Lapin aineelliseen ja henkiseen kehitykseen. Suvun tarina on toisaalta tyypillinen, siitä on löydettävissä ne yleiset Lapin historiaa hallitsevat vaiheet, jotka elämää ovat pohjoisessa säädelleet. Toisaalta kertomus on ainutlaatuinen, sillä suvusta on noussut esiin vaikuttajia ja merkkihenkilöitä, joiden elämään tutustumalla voi yleistä historiantuntemusta paremmin saada kuvan entisaikojen elämäntunteesta.

Lapin asutus- ja kulttuurihistorian tutkijoiden artikkelit, suvun vanhoista albumeista kerätyt valokuvat ja Jaakko Jokelan laatima, yli 6300 nimeä sisältävä sukutaulu Mikko Mikonpoika (II) Jokelan (1795-1883) jälkeläisistä vievät aikaan ja maisemaan, jossa Jokeloiden Paksuniemen, Hanhivaarojen, Mäkitalojen, Nilivaarojen ja Junttiloiden elämänpolut risteilevät ja yhtyvät.

Kirjan hinta 50€/kpl + postikulut

Nyt tarjoushintaan 20€/kpl